Hey Planet referencer

HEY PLANET
VI HAR FÅET ET DYBERE FUNDAMENT AT LEDE FRA

I 2016 startede vi vores virksomhed Hey Planet, som producerer insektprotein - et bæredygtigt alternativ til kød. Vi har nu været ledere i 7 år og været vant til et højt niveau af pres. Udfordringerne har først og fremmest handlet om at skabe kendskab til vores produkt som ikke fandtes på det danske marked før vi kom til. Dét at skabe og revurdere strategier på månedlig basis, har derfor ofte været en nødvendig fremgangsmåde som i perioder har virket difuse og utilfredsstillende.

Under BUDA forløbet fik vi nogle klare redskaber til at skabe overblik og fokus og det er blevet tydeligt for os at den største udfordring ved at drive virksomhed er: hvordan vi står i kriserne. Vi er blevet klare over at vores evne til at tænke, tale og handle konstruktivt er afgørende for hvor succesfuld vi er som virksomhed, ikke bare i tal og omsætning, men i hvor gode liv vi også lever.

Som stadig ung virksomhed, oplever vi at daglige møder med medarbejdere, bestyrelse, kunder og producenter er en stor del af vores arbejde og de mere kreative opgaver kan blive få i hverdagen. Hvad vi bruger tiden på, afhænger af hvor klarsynet vi er på hvad vi vil. BUDA uddannelsen forholder sig netop til dette. At skærpe fokus så den tid der bruges, er godt og "rigtigt" givet ud. Sådan at de daglige opgaver ikke overtager. Vi mærker nu hvor vigtigt det er at udvikle os både som virksomhed og som private mennesker med et liv ved siden af.

At arbejde med et team omkring sig har været den største udfordring siden vi startede i 2016, her har vi manglet redskaber til at skabe et stærkt samarbejde. Vi har først og fremmest erfaret at tillid til vores medarbejdere er essentielt, og det at kende dem på et dybere niveau gør hele forskellen, ikke mindst hinanden i vores delte lederskab. Vi anser nu dette kendskab, for at være et reelt stykke arbejde som skal lægges ind i vores dagligdag.

Udfordringen i vores ledelsesarbejde handler også om, at finde overskud i perioder med travlhed. Ikke bare til at lade op, men også til at være sammen med familie og venner, ikke mindst til sig selv. Det må ikke tilsidesættes, for så slipper energien og motivationen op. Når vi mærker at overskuddet begynder at knibe, er vi nu opmærksomme på at trække os, også selvom det betyder at noget arbejde ikke bliver gjort helt færdigt sådan som vi havde planlagt. Det er bestemt en tilvænning, men nødvendigt hvis vi ikke vil "brænde ud" over tid.

Det har været intensivt at arbejde med sig selv på så dybt plan i BUDA-forløbet, at blive konfronteret med uhensigtsmæssige vaner og samtidigt at lære helt nye redskaber, som at meditere, eller som i BUDA-forløb også refereres til som restituerende pause - og som hurtigt har vist sig at gøre en forskel. Vi har arbejdet med vores ledelsesstil før. Problemet med de forløb og tiltag vi har været igennem har dog været deres korte proces og at læringen ikke er en integreret del af hverdagen så den ikke når at komme dybt ind. BUDA er en guideline vi bruger i dagligdagen, ikke kun når bålet brænder, men også i de helt små opgaver.

HEY PLANET FORTÆLLER OM AT TAGE UDDANNELSEN

"Det er et redskab jeg ærlig talt kan se mig selv bruge resten af livet"

HØR MERE OM UDDANNELSEN!

unsplash